GLOW UP YOUR SKIN

Microneedling

Microneedling is een (mesotherapie) behandeling, waarbij we met behulp van speciale steriele naaldjes onder hoge snelheid kleine gaatjes in je huid maken. Deze gaatjes zijn met het oog niet of nauwelijks zichtbaar. Op die manier ontstaan er kleine verticale kanaaltjes, waardoor speciale (meso)voedingsstoffen extra goed en diep in je huid worden opgenomen. Ook wordt de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine hierdoor gestimuleerd. Je huid wordt voller, gladder en strakker. Oneffenheden verminderen en zullen soms zelfs helemaal verdwijnen.

In onze salon werken wij met de Dermapen 4™: de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. Bij behandeling met de Dermapen 4™ wordt de opperhuid niet beschadigd en heeft je huid minder hersteltijd nodig. We kunnen de behandeling hiermee uiterst nauwkeurig uitvoeren.

In tegenstelling tot andere salons behandelen wij altijd het gehele gezicht, en dus niet alleen het gebied van de huid waar de indicatie voor bestaat. Naast een behandeling van het gezicht, is ook de behandeling van overige lichaamsdelen zoals hals, decolleté en handen mogelijk.

Wanneer Microneedling?

Microneedling is een onderdeel van 360° Skincode Program. We zetten dezez behandeling pas in, nadat je een intakegesprek hebt gehad en alle contra-indicaties besproken zijn. Daarbij nemen we zorgvuldig jouw wensen en de voorgestelde stappen in jouw behandelplan met je door.

Microneedling is geschikt voor de volgende huidproblemen en oneffenheden: 

De behandeling

We beginnen altijd eerst met het invullen van een Informed Consent en een vragenlijst. Er zijn namelijk een paar contra-indicaties.
Vóór de behandeling wordt de huid goed gereinigd en brengen we een speciaal serum met specifieke voedingsstoffen aan, die jouw huidprobleem gaan aanpakken. De behandeling geeft een licht “scherp” gevoel, maar is goed te verdragen. We behandelen van 0,3 tot 4 mm in de huid, afhankelijk van de indicatie en je huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is normaal en niets om je zorgen over te maken. De huid sluit zich meteen na de behandeling.

Na de behandeling

Na de behandeling zal je huid er wat roze-rood uitzien en wat prikkend en warm aanvoelen. Na een paar dagen wordt dit minder. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Het is belangrijk om je huid goed te beschermen met een voedende en verzorgende crème met SPF 30 of 50.

Je huid is extra kwetsbaar, dus adviseren wij je de eerste 48 uur voorzichtig te zijn met sauna en heet douchen of baden. De eerste 14 dagen na de behandeling mag de huid niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.

Daarnaast is het belangrijk de geadviseerde 360° Skincode producten dagelijks te gebruiken, om je huid zo goed en mooi mogelijk te laten genezen.

Één behandeling gelaat met Dermapen v.a.

€175,-

Prijs om enkel littekens te behandelen v.a.

€100,-

Een losse behandeling is mogelijk maar zal meer een ervaring zijn dan dat er zichtbaar meteen veel veranderd. Daarvoor verbetering van huidproblemen ben je altijd meedere behandelingen nodig in kuurverband.
Collegeen moeten we rustig opbouwen en mag zeker niet te snel gaan.

Te verwachten resultaat

Na drie behandelingen is de eerste verbetering al goed zichtbaar. Je huid is zuiverder, egaler en strakker. De aanmaak van nieuw bindweefsel in je huid is echter een geleidelijk proces, dat zich onder je huidoppervlak afspeelt. Het heeft meer tijd nodig om het gewenste eindresultaat te bereiken. Je huid zal na een aantal maanden zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Aantal benodigde behandelingen

Net als bij andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening en het herstelvermogen van de huid, zijn er gemiddeld vier tot zes behandelingen in kuurverband nodig voor een zichtbaar en blijvend resultaat. Wij zullen voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds foto’s van de huid maken, zodat je ook zelf de verbetering van je huid goed kan volgen.